tisdag 4 oktober 2011

KANELBULLAR


24 stora

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2-1 tsk salt
1 dl vit sirap
2 tsk stött kardemumma
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör
3/4 dl socker
2 msk kanel

Pärlsocker och ägg till garnering

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smält fettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, kardemumma och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper kanterna. Jäs degen under bakduk ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidigt. Kavla ut degen till en stor platta. Blanda smör, kanel och socker och rör ihop. Bre fyllningen på plattan och rulla ihop från långsidan. Skär ut 24 bitar. Vik "änden" in under bullen och lägg på bakplåtspapper. Jäs under bakduk i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  3. Grädda 225-250 grader i ca 8 min.



3 kommentarer:

  1. NO DICE QUE CANTIDAD DE HARINA LLEVA.

    SvaraRadera
  2. En la receta olvidaron poner la cantidad de harina. Gracias

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you for notice that!!!:):):). The flour is now in the recipe!!!

      Radera