tisdag 27 september 2011

GRILLAD OXFILÉ MED LJUMMEN RÖDBETSSALLAD


4 pers

700 g oxfilé i bit
olivolja
salt och peppar

Getostcreme:
100 g chevrè ost
2 dl creme fraiche

Sallad:
2 färska rödbetor
1 ask sockerärter, 150 g
1 burk matvete
1 påse babyspenat
2 msk färskpressad limejuice

GÖR SÅ HÄR:

  1. Putsa oxfilén. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Lägg den på grillen tills innertemperaturen är 58-65 grader (rosa-genomstekt).
  2. Ta upp köttet och låt det vila ett tag.
Getostcremen:
  1. Gaffelmosa getosten och blanda med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Rödbetssalladen:

  1. Koka rödbetorna mjuka. Gnid bort skalet under rinnande kallt vatten. Skär rödbetorna i klyftor. Fräs sockerärter och rödbetor i olivolja ca 2 min. Häll av matvetet och blanda i. Fräs ytterligare nån minut. Vänd ner spenaten och låt allt bli varmt. Blanda i olja och limejuice. Krydda med salt och peppar. 
  2. Skär köttet i skivor och servera med rödbetssalladen och getostcremen. 
Vi serverade "hemmagjorda" klyftpotatis till!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar