4 pers
700 g oxfilé i bit
olivolja
salt och peppar
Getostcreme:
100 g chevrè ost
2 dl creme fraiche
Sallad:
2 färska rödbetor
1 ask sockerärter, 150 g
1 burk matvete
1 påse babyspenat
2 msk färskpressad limejuice
GÖR SÅ HÄR:
- Putsa oxfilén. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Lägg den på grillen tills innertemperaturen är 58-65 grader (rosa-genomstekt).
- Ta upp köttet och låt det vila ett tag.
Getostcremen:
- Gaffelmosa getosten och blanda med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Rödbetssalladen:
- Koka rödbetorna mjuka. Gnid bort skalet under rinnande kallt vatten. Skär rödbetorna i klyftor. Fräs sockerärter och rödbetor i olivolja ca 2 min. Häll av matvetet och blanda i. Fräs ytterligare nån minut. Vänd ner spenaten och låt allt bli varmt. Blanda i olja och limejuice. Krydda med salt och peppar.
- Skär köttet i skivor och servera med rödbetssalladen och getostcremen.
Vi serverade "hemmagjorda" klyftpotatis till!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar