Jag är med i Månadens sötsak och varje månad är det ett nytt tema denna gång är temat "Ge bort". Jag tycker det är himla trevligt att ge bort egentillverkade praliner i en fin liten ask eller lägga några i cellofan med ett fint band om.
Perfekta gebort presenten.
ca 20-25 st
1 1/2 röd chili
65 g grädde
400 g mjölkchoklad
20 g honung
17 g osaltat smör
GÖR SÅ HÄR:
- Hacka chilin fint. Lägg i en kastrull med grädden. Koka upp och ta bort från plattan och låt dra i 5 min.
- Sila grädden till en annan kastrull och tillsätt honung. Koka upp på nytt och slå den över 200 g hackad mjölkchoklad, mixa till en homogen konsistens. Mixa i smöret.
- Låt stelna i en platt form, häll 2 msk smält mjölkchoklad över och dra fram och tillbaks tills chokladen har stelnat
- Skär i rutor och doppa i 200 g temperarad choklad.
- Garnera med lite torkad chili flingor.
Hur många praliner blir det?
SvaraRaderaca 20-25 st:)
SvaraRaderaDessa var helt fantastiskt goda! Nästan så att det blev svårt att ge bort dem och man bara vill äta upp allt själv. Tack tack för receptet!
SvaraRadera