onsdag 14 september 2011

CHILI GANACHE


Jag är med i Månadens sötsak och varje månad är det ett nytt tema denna gång är temat "Ge bort".  Jag tycker det är himla trevligt att ge bort egentillverkade praliner i en fin liten ask eller lägga några i cellofan med ett fint band om.
Perfekta gebort presenten.

ca 20-25 st


1 1/2 röd chili
65 g grädde
400 g mjölkchoklad
20 g honung
17 g osaltat smör

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka chilin fint. Lägg i en kastrull med grädden. Koka upp och ta bort från plattan och låt dra i 5 min.
  2. Sila grädden till en annan kastrull och tillsätt honung. Koka upp på nytt och slå den över 200 g hackad mjölkchoklad, mixa till en homogen konsistens. Mixa i smöret.
  3. Låt stelna i en platt form, häll 2 msk smält mjölkchoklad över och dra fram och tillbaks tills chokladen har stelnat
  4. Skär i rutor och doppa i 200 g temperarad choklad.
  5. Garnera med lite torkad chili flingor.




3 kommentarer:

  1. Hur många praliner blir det?

    SvaraRadera
  2. Dessa var helt fantastiskt goda! Nästan så att det blev svårt att ge bort dem och man bara vill äta upp allt själv. Tack tack för receptet!

    SvaraRadera