torsdag 4 augusti 2011

FRÖBRÖD I KVADRAT


FRÖBRÖD I KVADRAT

1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl solrosfrö
1/2 dl linfrö
5 dl vatten
50 g jäst
1 1/2 msk honung
1 1/2 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl special

GÖR SÅ HÄR:
  1. Dag 1: Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrö och linfrö i en bunke. Häll över 2 dl av vattnet och låt stå i rumsvarmt över natten att svälla.
  2.  Dag 2: Smula ner jästen i en degbunke. Värm 3 dl vatten till fingervarm temperatur och häll över jästen. Rör om tills jästen är upplöst och tillsätt kross och fröblandningen.
  3. Tillsätt honungen och saltet och blanda sist ner vetemjölet. Arbeta samman till en blank och smidig deg som får vila i bunken under bakduk i ca 45 min.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket. Platta ut till en rektangulär och skär upp den i tolv bitar. Lägg dessa på en bakpapperklädd plåt och ställ att jäsa i ca 15 min.
  6. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12-15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar