FRÖBRÖD I KVADRAT
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl solrosfrö
1/2 dl linfrö
5 dl vatten
50 g jäst
1 1/2 msk honung
1 1/2 tsk salt
ca 8 dl vetemjöl special
GÖR SÅ HÄR:
- Dag 1: Mät upp vetekross, rågkross, solrosfrö och linfrö i en bunke. Häll över 2 dl av vattnet och låt stå i rumsvarmt över natten att svälla.
- Dag 2: Smula ner jästen i en degbunke. Värm 3 dl vatten till fingervarm temperatur och häll över jästen. Rör om tills jästen är upplöst och tillsätt kross och fröblandningen.
- Tillsätt honungen och saltet och blanda sist ner vetemjölet. Arbeta samman till en blank och smidig deg som får vila i bunken under bakduk i ca 45 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord utan att arbeta den för mycket. Platta ut till en rektangulär och skär upp den i tolv bitar. Lägg dessa på en bakpapperklädd plåt och ställ att jäsa i ca 15 min.
- Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar