lördag 14 december 2013

MANDELPOTATIS OCH GREKISK RÖRA


Här har det varit lite bloggtorka nu ett tag, får skylla på årstiden det har varit lite torrt med inspiration till matlagning.Nu är det inte många dagar kvar till julafton.
Här kommer ett gott recept med mandelpotatis. Har ni tänkt på att det är jättegott att göra mos på mandelpotatis??

4 pers

16 mandelpotatisar i halvor
2 gula paprikor i bitar
1 ask cocktailtomater
2 röda lökar i klyftor
2 msk smör
3-4 dl champinjoner
1 msk flytande margarin
ruccolasallad
15-20 skivor parmaskinka, ca 200 g
salt, peppar

Grekisk röra:

1 bit fetaost
2 msk ajvar relish
1 tsk olivolja
ev. pressad vitlök

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg potatis och grönsaker i en långpanna. Klicka på smöret och salta. Stek i 225 grader i 30-40 min.
  2. Dela champinjonerna i bitar. Stek dem snabbt i riktigt het panna. Salta och peppra.
  3. Röran: Kör fetaost, ajvar relish, olivolja och ev vitlök i en matberedare till en slät röra. 
  4. Fördela potatis och grönsaker på tallrikar. Lägg på champinjoner, ruccola och parmaskinka. 
  5. Servera med fetaoströran.





6 kommentarer:

  1. låter och ser urgott ut : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Vad gott det låter! Den här grekiska röran måste jag testa!
    Ha en fin tredje advent!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Röran med ajvar och fetaost låter väldigt god, så den spar vi på!
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Mandelpotatis är så gott! Och potatispuré på dem har vi gjort, smaskens! :)

    Önskar dig en fin vecka så här innan jul, kramizar!

    SvaraRadera
  5. Så mumsigt! Fröken Bruks är bland de kräsnaste som finns när det kommer till vanlig mat (kakor går som ner i alla dess former...) Men detta bara ser ju så fräscht och härligt ut!

    SvaraRadera