tisdag 12 februari 2013

PASTA MED OST- OCH SKINKSÅS


En snabb, enkel, billig och god pastarätt. Perfekt vardagsmat. I det här receptet har jag använt mig av konserverade champinjoner, men givetvis kan man använda färska som man skivar och steker.

4 pers

200 g rökt skinka
1 gul lök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 burk (400g) konserverade skivade champinjoner
1 1/2 dl riven ost
1/2 dl grädde
salt, peppar
1 msk torkad basilika
ca 500 pasta

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan.
  2. Tärna skinkan och hacka löken. Fräs skinka, lök och champinjoner i smör i en panna. 
  3. Vispa ihop mjölet med lite av mjölken i en kastrull, vispa sen i resten av mjölken och låt koka upp.
  4. Häll ner grädde, skinka, lök, champinjoner i såsen. Smaksätt med salt, peppar och torkad basilika.
  5. Rör sist ner den rivna osten och låt smälta ner.


3 kommentarer:

  1. Låter väldigt enkelt och gott! Perfekt vardagsrätt!

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott och enkelt att göra! Finas mammis

    SvaraRadera
  3. Pasta med krämig sås är så gott!

    SvaraRadera