Jag har aldrig gjort risotto och jag har aldrig ätit det heller. Varför vet jag egentligen inte....
men jag hittade iallafall det här receptet hos sandrasmatkrypin. Jag använde dock vin istället för öl.
4 pers
1 gul lök
1 dl arborioris
50 g smör
3 dl vin
7-10 dl buljong
1 dl riven parmesanost
400 g chorizo
1 kruka persilja
GÖR SÅ HÄR.
- Koka upp buljongen. Finhacka löken och fräs i hälften av smöret tillsammans med riset.
- Häll på vinet och låt det koka in. Sänk till medelvärme och späd sen lite i taget med buljongen som ska vara varm på gränsen till kokande så att tillagningen av riset inte avstannat.
- Rör om då och då medan du fyller på med buljongen ca 1 dl i taget.
- Riset ska börja bli krämigt och ha en liten kärna kvar så att det inte blir för grötigt. Det tar ungefär 20 min. När riset är klart blanda ner ost och resten av smöret. Smaka av med svartpeppar och ev salt.
Stek korven och blanda ner grovhackad persilja.
En bra risotto kan verkligen vara det godaste som finns!
SvaraRaderagahhh vad gott : ) kram Sofia
SvaraRaderaMM, både ser & låter fantastiskt gott!
SvaraRaderaRisotto kan ju vara hur himmelskt gott som helst!
SvaraRaderaVisst är det gott med risotto?! Själv är jag lite periodare ;-)
SvaraRaderakram Lottzy
Heej! Tror att du skulle tyckea att Fitline som jag håller på med är intressant! :) Kram!
SvaraRaderaLäckert och lyxigt. precis som vi kvinnor vill ha det;)
SvaraRadera