måndag 19 november 2012

FILMJÖLKS VÖRTBRÖD


Jag älskar vörtbröd, det är ett måste vid jul. Jag hittade ett recept på det här snabba brödet. Bara rör i hop och in i ugnen. Ett bröd jag absolut kommer att baka många gånger.

1 limpa

2 dl fullkornsdinkelmjöl
4 dl dinkelsikt
1 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 msk vörtmix
1 dl hela hasselnötter
1 dl russin
3/4 dl mörk sirap
2 dl filmjölk
2 dl porter

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i sirap, filmjölk och porter.
  3. Häll den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 l.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Känn med en provsticka att den är färdig. 
  5. Själp upp brödet och låt svalna inlindad i en handduk. 


13 kommentarer:

  1. åh va gott de låter,underbar bild.skulle allt gärna vilja ha en skiva och äta till kvälls målet.

    SvaraRadera
  2. Ser mycket gott ut! Och doften måste vara härlig!

    SvaraRadera
  3. Det måste jag absolut pröva, jag som älskar både filmjölksbröd och vörtbröd!
    Finas mammis

    SvaraRadera
  4. Mums!

    Det här ska jag prova till jul.

    SvaraRadera
  5. åh det älskar jag också!!! mums!

    SvaraRadera
  6. Vad fint det ser ut!Och inget vetemjöl. Det gillar jag. :-)

    SvaraRadera
  7. Åh jag älskar vörtsmaken i bröd! Pepp pepp inför jul och tack för receptet!

    SvaraRadera
  8. Åh, vad gott! Detta måste jag prova. ;)

    SvaraRadera
  9. Fint bröd, passar mig som gillar röra-ihop-principen!

    SvaraRadera
  10. Bröd som detta är något av det bästa som finns, ingen tid för jäsning! Smart att göra ett i vörtbrödsstil, ska vi minsann ta och prova.

    SvaraRadera
  11. Å så gott det här brödet såg ut! Man är aldrig så rik som när man känner doften av hembakat bröd! :)

    SvaraRadera
  12. Mums så gott det låter!! Blev så sugen på hemmagjort bröd nu :)

    SvaraRadera