Jag älskar vörtbröd, det är ett måste vid jul. Jag hittade ett recept på det här snabba brödet. Bara rör i hop och in i ugnen. Ett bröd jag absolut kommer att baka många gånger.
1 limpa
2 dl fullkornsdinkelmjöl
4 dl dinkelsikt
1 dl rågkross
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 msk vörtmix
1 dl hela hasselnötter
1 dl russin
3/4 dl mörk sirap
2 dl filmjölk
2 dl porter
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i sirap, filmjölk och porter.
- Häll den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 l.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Känn med en provsticka att den är färdig.
- Själp upp brödet och låt svalna inlindad i en handduk.
åh va gott de låter,underbar bild.skulle allt gärna vilja ha en skiva och äta till kvälls målet.
SvaraRaderaSer mycket gott ut! Och doften måste vara härlig!
SvaraRaderaDet måste jag absolut pröva, jag som älskar både filmjölksbröd och vörtbröd!
SvaraRaderaFinas mammis
Mums!
SvaraRaderaDet här ska jag prova till jul.
Muums!
SvaraRaderaåh det älskar jag också!!! mums!
SvaraRaderaVad fint det ser ut!Och inget vetemjöl. Det gillar jag. :-)
SvaraRaderaÅh jag älskar vörtsmaken i bröd! Pepp pepp inför jul och tack för receptet!
SvaraRaderaÅh, vad gott! Detta måste jag prova. ;)
SvaraRaderaFint bröd, passar mig som gillar röra-ihop-principen!
SvaraRaderaBröd som detta är något av det bästa som finns, ingen tid för jäsning! Smart att göra ett i vörtbrödsstil, ska vi minsann ta och prova.
SvaraRaderaÅ så gott det här brödet såg ut! Man är aldrig så rik som när man känner doften av hembakat bröd! :)
SvaraRaderaMums så gott det låter!! Blev så sugen på hemmagjort bröd nu :)
SvaraRadera