En härligt krämig fisksoppa lagade häromdagen med saffran i. Aioli serverade jag till.
4 pers
400 g torsk
300 g laxfilé
150 g skalade räkor
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
3 msk hummerfond
2 dl vatten
2 1/2 dl vitt vin, eller matlagningsvin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk torkad basilika
GÖR SÅ HÄR:
- Skär fisken i 3 cm kuber.
- Strimla purjolöken, hacka vitlöken och fräs i olja.
- Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och creme fraiche och låt sjuda i 10 min.
- Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera med aioli och nåt gott bröd.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaMmmmmm vad god.Hela familjen älskade den.Tack för receptet:)
SvaraRaderaMvh Malin
Vad kul att ni gillade den!!!
Radera