4 pizzor
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 dl dinkelmjöl fullkorn
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl ajvar relish
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika
salt, peppar
ca 200 g färska champinjoner
ca 200 g rökt skinka
1 tomat,
300 g riven ost
GÖR SÅ HÄR:
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidigt. Jäs degen övertäckt i 1/2 - 1 timme. Förbered under tiden påläggen.
- Dela degen i 4 bitar, rulla dem till bullar och kavla ut dem till runda bottnar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla gärna bottnarna med olivolja.
- Blanda ihop ajvar relish, tomatpuré, basilika, salt och peppar och bre på bottnarna tunt.
- Lätt på strimlad rökt skinka, skivade champinjoner, skivad tomat och ost.
- Grädda i ugn, 250 grader i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar