lördag 1 oktober 2011

PIZZA MED SKINKA OCH CHAMPINJONER


4 pizzor

25 g jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 dl dinkelmjöl fullkorn
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl ajvar relish
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika
salt, peppar
ca 200 g färska champinjoner
ca 200 g rökt skinka
1 tomat, 
300 g riven ost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidigt. Jäs degen övertäckt i 1/2 - 1 timme. Förbered under tiden påläggen.
  2. Dela degen i 4 bitar, rulla dem till bullar och kavla ut dem till runda bottnar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla gärna bottnarna med olivolja.
  3. Blanda ihop ajvar relish, tomatpuré, basilika, salt och peppar och bre på bottnarna tunt. 
  4. Lätt på strimlad rökt skinka, skivade champinjoner, skivad tomat och ost.
  5. Grädda i ugn, 250 grader i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar