måndag 22 augusti 2011

SKINKGIFFEL


ca 8 st

2 dl mjölk
3/4 dl flytande margarin
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk ljus baksirap
1 ägg
2 msk sesamfrö
ca 6 dl vetemjöl

FYLLNING:
8 skivor ost
4 skivor rökt skinka

Pensling:
1 ägg
sesamfrö

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt margarinet, saltet, sesamfröna, ägget och sirapen. Värm mjölken och häll på. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Blanda i mjölet. Knåda degen blank och smidig. Jäs under duk i 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. 
  3. Slå upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen väl. Kavla ut till en stor cirkel och sporra i 8 trekanter.
  4. Lägg en ostskiva och en halv skinkskiva på varje trekant. Rulla ihop från breda änden ned mot spetsen.
  5. Låt jäsa 20 min under duk på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö.
  6. Grädda nederst i ugnen i 8 min. Låt svalna på galler under bakduk. Går bra att frysa.
Alternativ till fyllning:
Bredbar ost, salami och oregano

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar