4 pers
1/2 purjolök
1 morot
1 paket sockerärter
1 msk färsk riven ingefära
4 bitar färsk laxfilé
1 lime
4 tsk sweet chili sås
salt och peppar
1 kruka färsk koriander
GÖR SÅ HÄR:
- Skölj och strimla purjolöken. Skala moroten och skär i tunna stavar.
- Fördela purjo, morot och sockerärter på fyra folieark. Lägg på en klick riven ingefära och gröp ur den tjocka krämen på kokosmjölken (häll bort vattnet). Lägg en klick kokoskräm över grönsakerna.
- Lägg laxen över grönsakerna. Dela och pressa saften från limen över laxen. Salta och peppra och lägg på lite sweet chili sås på fisken.
- Vik ihop folien till ett paket och lägg på grillen eller i ugn 250 grader i 10 min.
- Grovhacka koriandern och strö på laxen vid servering.
10 minuter var för lite. Minst 15... varken lax eller morötter var färdiga... hade inte ens börjat puttra... annars gott:)
SvaraRaderaHar märkt att det beror på foliet, ju kraftigare folie man har desto längre tid i ugnen. Gjorde lax i folie för någon vecka sen och hade köpt extra slitstarkt folie, där räckte det inte med 15 min. Men när jag gjorde denna blev laxen och morötterna perfekta på 10 min.
Radera