torsdag 15 november 2012

ROSTADE ROTFRUKTER


Rostade rotfrukter är något av det bästa som finns och dessutom är det billigt. Det är bara att ta vilka rotfrukter man vill.
Jag tog:

morötter
palsternacka 
rotselleri
färska rödbetor

Lägg i en djup ugnsplåt, på med rikligt med olivolja, flingsalt och svartpeppar och in i ugn på cs 225 grader i ca 20-25 min. Jag gillar när dom är så knaprigt goda.

Jag strödde över fetaost och serverade med en köttbit. Vill man ha sås till kan man ju ta den sås man vill.

9 kommentarer:

  1. Jag håller med, mycket gott! Gott med fetaost till också!

    SvaraRadera
  2. har aldrig riktigt fått till det med rotfrukter i ugn (så att de blir så där härligt krispiga men mjuka), när det är dags för storhandling nästa gång ska jag se till att köpa hem rotfrukter o följa ditt recept :)

    SvaraRadera
  3. åh en snabb fråga; jag har ett pkt RÖD jäst hemma, jag behöver baka ett rostbröd - går det med den typen av jäst? har du ngt recept att dela med dig av? skulle gärna vilja ha i olivolja också :D kram! och tack för dina otroligt fina och peppande kommentarer!

    SvaraRadera
  4. Ser gott och snabbt ut att fixa. Trevlig helg!
    Finas mammis

    SvaraRadera
  5. Jag håller med dig helt, rostade rotfrukter är bäst!

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  6. Rostade rotfrukter är väldigt gott och passar bra både till kött och fisk. Jag har aldrig prövat att rosta rödbetor. det får det bli nästa gång:)

    Hoppas du får en härlig helg!

    SvaraRadera
  7. Håller med dig! Rostade rotfrukter passar till nästan allt. Testa att strö över tärnad eller riven halloumi mot slutet som får smälta och få lite färg.

    SvaraRadera
  8. ÅH så gott, äskar att rosta rotfrukter och det passar till allt som många andra här sagt :D

    SvaraRadera