onsdag 17 oktober 2012

ÄPPELKRÄM


Det var längesen jag gjorde kräm, typ flera år sen. Men av alla äpple jag fick av min kollega så kom jag på att det hade varit gott med äppelkräm. Och gott blev det!!

8 medelstora äpplen
1 dl socker
5 dl vatten
3 kanelstänger
1 msk potatismjöl

GÖR SÅ HÄR:

 1. Skala och kärna ur äpplena. Hacka till små tärningar och lägg i vattnet i en kastrul.Tilsätt kanelstängerna och socker. När det kokat upp sänk värmen låt koka till äpplena krämat till sig, ca 15 min (jag kokade lite längre kanske 25 min.) Jag vill ha min krämig med lite bitar i.  Rör ut potatismjölet i lite vatten och tillsättt i en fin stråle. Koka ytterligare i 3-4 min.. Om man vill kan man sila krämen så att den blir helt slät. 
Serveras varm, ljummen eller kall med mjölk!!


13 kommentarer:

 1. Mums, det här skulle smaka nu :)

  SvaraRadera
 2. Det var längesen jag år äppelkräm. Så gott:) Vi fick det ibland som barn men själv gör jag oftast mos om jag har äpplen över.

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka barndomsminnen, så gott!

  SvaraRadera
 4. Äppelkräm, det var länge sedan! Men vad gott det är! Borde bege mig hem till mamma och palla lite äpplen och göra kräm jag med!

  SvaraRadera
 5. Mmm, gott med äppelkräm. Har bara gjort det ett par gånger, det är inget man hastar fram som ett snabbt mellanmål, men särskilt tidskrävande är det ju egentligen inte.

  Det var inget större fel på ditt bloggnamn, men det nya är jättefint!

  SvaraRadera
 6. Åh, hej barndom! Mums, vad längesedan!

  SvaraRadera
 7. Mm, äppelkräm är barndomsminnen! Gott!

  SvaraRadera
 8. Mums vad gott med äppelkräm! Det var alldeles för länge sedan.. Smidigt att göra lät det också :)

  SvaraRadera
 9. Sugen på att tjuvstarta med julsmakerna, eller kanske Halloweenbaka? I min blogg finns både juliga skorpor med saffran, Saffranskola och halloweeninspirerade kakor i form av fladdermöss och läskiga fingrar, eller varför inte en pumkin pie? :) Kika gärna in om de låter spännande! :)

  SvaraRadera
 10. Åh, detta måste jag testa! Så gott. :)

  SvaraRadera
 11. Älskar kräm och vi åt det mycket när vi var små: äpple, jordgubb, krusbär och rabarber. Har gjort det några gånger själv och får nog ta och göra någon dag. Perfekt lunch!!

  SvaraRadera
 12. Men vad gott, det var länge sedan jag åt kräm :)

  SvaraRadera
 13. Åh KRÄM. Gud så gott. Rabarberkräm och äpplekräm är barndomsminnen det.

  SvaraRadera