tisdag 27 november 2012

KYCKLINGGRATÄNG MED SALAMI



Det här goda receptet hittade jag hos Bara en kaka till. En jättehärlig blogg med många goda recept och jättefina bilder. Gratänger är alltid gott!!

4 pers

3 kycklingbröstfiléer
minst 100 g salami (jag tog ventricina)
2 vitlöksklyftor
250 g cocktailtomater
1 kruka basilika
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 fond du chef kyckling
flingsalt, grovmalen svartpeppar
minst 2 dl riven ost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Salta och peppra dem och stek den i smör el olja i en stekpanna. 
  2. Pressa ner vitlöksklyftorna och låt dem fräsa med. 
  3. Lägg kycklingen i botten av en ugnsform. Skär salamin i bitar och lägg över kycklingen. Halvera cocktailtomaterna och dra loss basilika bladen strö över salamin.
  4. Strö sedan på den rivna osten. Vispa ihop grädde, creme fraiche och fond du chef kyckling och slå detta över gratängen. 
  5. Gratinera i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 min tills osten fått fin färg.
Jag hade ris till detta!!!






8 kommentarer:

  1. MMMM va gott,aldrig ätit kycklinggratäng men jösses nu blev ja ju lätt sugen på det.

    SvaraRadera
  2. ost är verkligen ngt jag saknar! klarar inte av låglaktos ens =/

    SvaraRadera
  3. Det verkar vara en rätt helt i min smak! Vad kul med salami i!

    SvaraRadera