söndag 25 november 2012

SAFFRANSBISCOTTI



Saffransbiscotti är livsfarliga för dom är så farligt goda. Gott att ha nu till advent!! Jag tycker att biscotti passar fint i en glasburk!!

ca 25 st

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 
  3. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
  4. Grädda dem mitt i ugnen i ca 25 min. 
  5. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
  6. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och lägg till baka på plåten.
  7. Torka skorporna mitt i ugnen i ca 10 min. Stäng av värmen och låt skorporna stå inne i ugnen till den kallnat.


18 kommentarer:

  1. dessa älskar jag ,gjorde liknande i fiol

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet dessa måste jag testa att baka mums! kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Mums! De ser mycket goda ut!

    SvaraRadera
  4. Åh! Min absoluta favorit! Vad sugen jag blev nu..

    SvaraRadera
  5. En arbetskompis bjöd på saffransbiscotti för nån vecka sen och de var farligt goda. Har nu fått receptet och ska själv baka dem inom en snar framtid. Och visst passar de fint i en glasburk! :)

    SvaraRadera
  6. Dom är så kanongoda, går verkligen åt i en rasande fart:) Vi har ett nytt recept på lut som vi ska testa, får se när vi får till det...

    SvaraRadera
  7. Saffransbiscott i supergott och det gjorde jag förra julen. Jag hade också mina i glasburk. Vi har samma smak:)) Jag minns att jag fick "vädra" den länge innan saffransdoften försvann från burken.

    SvaraRadera
  8. Håller med dig! Galet gott! Jag äter mycket hellre saffransbiscotti än lussebullar.

    SvaraRadera
  9. Brukar göra sådana. Perfekt som gåbort-present i lite cellofan!

    SvaraRadera
  10. Gillas starkt och så doftar det så gott i hela huset av saffranet :)

    SvaraRadera
  11. Nu är julbaket verkligen igång här på bloggen, härligt! Måste testa att göra biskvier, har aldrig gjort det.

    SvaraRadera
  12. Det här måste testas, baktokig som jag är!

    SvaraRadera
  13. Detta kanske hamnar på topp 3 viktiga saker jag vill göra till advent:) Jag är galet förtjust i mandelbiscotti...men saffran är ju guld värt:)

    SvaraRadera
  14. ja gör oxå dessa,förra året gjorde ja 3 gånger då de gick slut jättefort.så gott,älskar dem.

    SvaraRadera
  15. Håller med, saffransbiscotti är livsfarligt gott! Jag har fått glömma mina. :-)

    SvaraRadera
  16. Åh härligt. Härlig smak och härlig färg!

    SvaraRadera
  17. Riktigt smarrigt det kanske man ska göra sig några :)

    SvaraRadera