lördag 22 september 2012

BLÅBÄRSTOPPAD PANNACOTTA


Blåbär och vanilj är en perfekt kombination. Ni som följer min blogg vet kanske att jag bara älskar pannacotta. Det här receptet hittade jag i en gammal Allerstiding vars recept jag rivit ur.

4 pers

1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl grädde
1 dl creme fracihe 34 %
2 msk socker

Blåbärsgelé:
100 g blåbär
1 1/2 dl vatten
1 gelatinblad
3 msk socker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. 
  2. Dela vaniljstången, skrapa ur den och lägg det i en kastrull tillsammans med grädde, creme fraiche och socker. Koka upp. Ta kastrullen från värmen.
  3. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i grädden. Rör tills allt har smält och är blandat. Häll i 4 portionsglas och ställ kallt några timmar.
  4. Koka upp blåbären med vattnet och sockret. Koka tills de är mjuka och mosiga. Det tar ca 10 min. Sila sedan bärmassan och spara saften.
  5. Blanda den varma saften med gelatinbladet. Låt svalna lite. Skeda över gelén över pannacottan, ställ kallt för att stelna.



9 kommentarer:

  1. Vad fin! Det här skulle jag kunna tänka mig göra omedelbart!

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk blogg! Blir hungrig av ALLA bilder, trots att jag är vegg o har en ÄS. Inte dåligt! Vill äta bilderna.....:)

    SvaraRadera
  3. Åh vilken god combo! blåbär, vanilj och en av mina favoritdesserter. Vilken fin bild också. :-)

    SvaraRadera
  4. Åh, pannacotta! Det var längesen nu. Sååå gott!

    SvaraRadera
  5. a de var faktiskt du som fick upp ögonen på mig när de gäller pannacotta och nu är ja fast,så gott
    och de här ser ut som en pannacotta i min smak,super gott och fin

    SvaraRadera