söndag 8 juli 2012

ÄPPELBULLAR


Det här receptet hittade jag på Remsans fina blogg Remsans bistro.  Tack för det här receptet, dom blev supergoda. Ska jag helt klart göra fler gånger.
Jag gjorde dom lite större för jag gillar större bullar, jag gjorde 14 st men vill man kan man göra 20 lite mindre.

14 st

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
2 msk honung eller sirap
2 syrliga äpplen rivna
2 tsk salt
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrö
5 dl vetemjöl
10 dl lantbrödsmjöl 4 sädesslag

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula jästen i vattnet och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna och det mesta av mjölet. Arbeta i maskin till en smidig deg.
  2. Låt den jäsa övertäckt 30 min.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Rulla ut den något och skär den i 14 bitar eller 20 om du hellre vill ha det. Rulla varje bit till en bulle. Låt jäsa övertäckta ytterligare 30 min.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 15 min.




10 kommentarer:

  1. Bullarna ser hur goda ut som helst : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Härliga bullar ska det vara äppelbitar eller äpplemos i bullarna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, jag glömde skriva det i receptet. Har lagt till det nu!!

      Radera
  3. Vilken fin blogg du har Tina! Massa goa recept!

    /Pia M :-)

    SvaraRadera
  4. Älskar bröd i alla former, de här verkar jättegoda!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Vad kul att du testade bullarna! Det går att riva ned lite vad som för att göra bullarna saftiga, även rödbetor eller morötter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Perfekt,dom blev verkligen saftiga och goda. Kan ju vara spännande att testa med rödbetor i!!

      Radera