måndag 9 juli 2012

JORDGUBBSPANNACOTTA


Mer jordgubbar, denna gång blev det en pannacotta. Hittade ett recept som jag tyckte lät gott och det var det oxå, men nästa gång lägger jag till ett extra gelatinblad , annars var det supergott!! I receptet står det 2 gelatinblad men det blev för löst tyckte jag.

6 pers

2 gelatinblad (ta 3)
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
300 g jordgubbar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden med socker och skårad vaniljstång.
  2. Lyft upp gelatinbladen och krama ur dem lätt och tillsätt i grädden. Rör till en slät smet. 
  3. Puréea jordgubbarna och tillsätt i grädden. 
  4. Plocka upp vaniljstången och släng. (Jag brukar tvätta av dem och torka och lägga dem i socker som jag sen maler till vaniljsocker)
  5. Häll upp smeten i små glas, sätt in i kylen och låt stelna några timmar. 


6 kommentarer:

  1. Oh, jag älskar pannacotta och har gjort mängder av olika smaker och varianter men jordgubb har jag faktiskt inte testat. Och så brukar jag köra på gelésocker i stället för gelatin, det är enklare och smidigare tycker jag. (och så blir det ju vegetariskt också=))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag älskar pannacotta det är så enkelt och smidigt att göra, gelésocker är ju väldigt smidigt!!

      Radera
  2. Så mycket jordgubbar det finns på bloggarna nu, härligt. Pannacotta görs alltför sällan hos oss och det som är så gott. :)
    Tycker den ser perfekt ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Du har rätt, det är mycket jordgubbar nu på bloggarna! Men det är bra för då får man många nya recept och ideér!!

      Radera
  3. mmmm min favosmak på pannacotta,yummi

    SvaraRadera