måndag 23 januari 2012

KLADDKAKA



Vår son beställde kladdkaka, jag gjorde först ett annat recept, men det blev ingen kladdkaka utav det receptet. Därför gjorde en ny och ett annat recept. Detta är Leila Lindholms recept som blev väldigt lyckat.

50 g smör
1/2 dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Smör och mjöl till formen.
50 g mörk kvalitetschoklad 70%

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
  3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter och stick ner grovt brutna chokladbitar.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min. Prova med en sticka, den ska vara kladdig.

1 kommentar: