måndag 23 januari 2012

KYCKLING MED CURRYSÅS



Det här receptet på currysås fick jag när jag jobbade på restaurang för många år sen.  Såsen ska egentligen passeras genom en finmaskig sil för att få den helt slät, men det hade jag varken tid eller ork med så jag tog stavmixern och mixade. Blev inte lika slätt men det var lika gott ändå.

Currysås:

1 gul lök
1 äpple
2 bananer
2 msk curry eller efter smak
2 dl kycklingbuljong
3 dl grädde
2 msk smör

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka lök, äpple och bananer i små tärningar. 
  2. Fräs det i smör och tillsätt curry. Rör om i ett par minuter och tillsätt kycklingbuljong. Passera genom en finmaskig sil eller kör med stavmixer. 
  3. Tillsätt sen grädden och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar. Blanka av såsen med lite smör som får smälta ner i såsen. Rör om och servera med kyckling, ris och sallad.




1 kommentar: