Hoho, här ekar det på bloggen, det blir tyvärr dåligt med inlägg nuförtiden....och kära bloggvänner därute, jag läser era bloggar men har inte alltid tid att kommentera.
Det här goda receptet är hämtar ur Ewa Skiöldebrands bok " Säsongens mat". Jag träffade nämligen henne när vi besökte "Höganas saluhall". Mer om mitt möte med Ewa lite längre ner...
I Ewas recept har hon rött råris men jag valde vanligt jasminris istället och istället för vanlig curry och gurkmeja tog jag Santa Marias curry/mango krydda. Detta är ett GI recept ( om man använder sig av rött råris), men jag har även räknat ut Viktväktarpoints på detta och då har jag använt mig av lättkokosmjölk.
Propoints är då:10 Pp
4 pers
600 g kycklingfilé
1 liten purjolök
1/2 blomkål
10 färska champinjoner
1/2 röd färsk chili
2 tsk curry/mango krydda
2 msk chilipulver
1 bit färskriven ingefära
10 cashewnötter
1 burk kokosmjölk
GÖR SÅ HÄR:
- Skär kycklingfiléerna i bitar. Strimla purjolöken, Tvätta blomkålen och dela den i småbuketter. Rengör svampen och skär den i skivor.
- Dela chilin och ta bort fröna i mitten.
- Fräs kyckling, purjolök, ingefäran och den färska chilin i en stekpanna eller wokpanna. Lägg i blomkål och champinjoner. Tillsätt de andra kryddorna samt cashewnötterna och häll över kokosmjölken. Låt alltihop puttra i ca 5 min.
Servera med ris och sallad.
För några veckor sen var jag och besökte
"Höganäs Saluhall" som jag sett på andra bloggar. Jag bor bara ca 20-25 min därifrån och visste inte innan om att den fanns...Oj vilket paradis för en matbloggare, det gäller att ta med stora plånboken för där är mycket gott man vill ha. En restaurang finns en trappa upp och ett café ligger precis innan man går in i själva saluhallen.
Nostalgi tablettaskar. Så goda dessa är, synd att dessa inte finns i dag. Zigzagen var en favorit hos mig. Nån som kommer ihåg tablettasken "Maja gräddnos", den var också himla god.
I Saluhallen denna dag stod Ewa Skiöldebrand och demonstrerade sina produkter "Ewalies glutenfria och ekologiska produkter". Gå in på hemsidan och läs mer på
"Ewalie".
Ewa är utbildad inom kost- och näringslära. Hon är pionjär inom GI i Sverige och grundare av 3-stegsprogrammet i GI-metoden (Rivstart, Nystart och Balans), VSBF-metoden och Sveriges största GI-och hälsosajt GI Viktkoll. Ewa är också receptmakare, författare, föredragshållare och mediaprofil men framför allt är hon hälsoinspiratör och entreprenör.
Ewa har hjälpt tusentals människor, ung som gammal till bättre matvanor och ett friskare liv. Hon har förmedlat kunskap om hälsosam mat under många år.
”Nu vill jag ta den kunskapen ett steg längre och erbjuda människor att smaka hälsosam mat, vilket jag gör med stolthet genom EWALIEs produkter”- säger Ewa.
Ewalies produkter består av färdiga ekologiska och glutenfria mixer. Och här är även hennes bok "Säsongens mat" med många goda och enkla recept i.