Det här känns som en lite bortglömd maträtt, svensk husmanskost för hela slanten, men sååå gott. Helst ska det vara så pass mycket pepparrot i såsen att det går upp i näsan..Perfekt vardagsmat och billigt är det dessutom.
4 pers
400 g falukorv
1 lök
2 persiljekvistar
Sås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1/2-1 dl korvspad
riven pepparrot efter smak och tycke
salt, peppar
GÖR SÅ HÄR:
- Koka upp falukorven i skivor med skivad lök och persiljekvistar.
- Fräs smör och mjöl. Späd med vätskan och låt såsen koka några minuter. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
Servera med kokt potatis och grönsaker.
Mmm...gott och enkelt! :)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram
//Lana
Haha, men åh vad gott! Tänker bara på mammas mat när jag ser det. :) Smarrigt!
SvaraRaderaKram
Enkelt är gott och mycket husmanskost är så starkt förknippat med barndomsminnen känner vi.
SvaraRadera