tisdag 27 augusti 2013

KYCKLINGSPETT MED HET BBQ--SÅS

Det finns kanske nån där ute som fortfarande slänger fram grillen och då tycker jag ni ska göra denna. Den ser inte så vacker ut men jag kan lova att den var riktigt god. Jag använde kinesisk soja därav den mörka färgen. Men bbqsåsen blev en riktig höjdare kan jag säga.

4 pers

4 kycklingfiléer
1 liten squash
1 rödlök

Het bbq-sås:
2 msk tomatpuré
2 msk brun farin
1 msk färskriven ingefära
2 msk japansk soja
1 tsk malen koriander
2 msk sweet chilisås
2 vitlöksklyftor
2 dl kokosmjölk
salt, peppar

GÖR SÅ HÄR.

  1. Skär kycklingen i bitar och sqaushen i halvmånar. Skär löken i klyftor. Varva bitarna på spett.
  2. Blanda tomatpuré, farin, ingefära, soja, koriander och sweet chilisås i en kastrull. Låt koka i ca 3 min och pressa sedan ner vitlöken och tillsätt kokosmjölken. Låt allt få ett uppkok. Häll över lite sås i en annan skål till pensling och pensla spetten med blandningen, salta och peppra. 
  3. Grilla spetten ca 4 min på varje sida och servera med såsen. Ris och sallad är gott till.


5 kommentarer:

  1. åhh. så gott!! Kom hem till mig och laga mat:)
    Jag är fortfarande lite trött och orkeslös emellanåt och inspirationen är inte alltid på topp.

    Tack för din fina och uppmuntrande krya-på-dig-hälsning! Kram vännen

    SvaraRadera
  2. Låter otroligt gott! Kanske ska grilla i helgen om vädret tillåter! :)
    Receptet påsåsen är sparat!
    Ha en fin dag!
    kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Kokosmjölk i såsen låter spännande, tillsammans med de andra ingredienserna känns det som en fullträff!

    SvaraRadera
  4. Kokosmjölk i BBC-sås låter riktigt gott - värt att prova tycker jag. Här grillas det lite lagom just nu. Vädret är ostadigt och det regnar emellanåt. Dessutom har vi inte varit hemma så mycket, men än finns det sommar kvar hoppas jag! Kram!

    SvaraRadera