onsdag 7 augusti 2013

BIFF MED BAMBUSKOTT



Asiatisk mat är väldigt populärt här hemma. Här är en hemmalagad variant av den klassiska rätten Biff med bambuskott.  

4 pers

375 g lövbiff
3 1/2 dl ris okokt
225 g bambuskott
1 stånd broccoli
1 bit purjolök ca 10 cm
1 morot
2 tsk olja
2 tsk sesamolja
3 msk kinesisk soja
8 msk hoisin sås
4 klyftor vitlök
1 msk färsk riven ingefära
1/2 chili, finhackad

GÖR SÅ HÄR.

  1. Skär köttet i strimlor. Blanda samman soja, hoisin, vitlök, ingefära och chili till en marinad. Lägg i köttet och låt det marineras i ca 30 min. Skär grönsakerna i mindre bitar.
  2. Koka riset. Låt köttet rinna av och sparar marinaden. Hetta upp 1 tsk olja, stek köttet i ca 2-3 min, ta ur det ur pannan och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp 1 tsk olja och stek grönsakerna några minuter, tillsätt sedan kött och marinad. Smaka av med sesamolja, salt och peppar.
  4. Låt alltsammans koka ihop någon minut och servera med ris.
Pp: 12



5 kommentarer:

  1. Låter otroligt gott! :)
    Måste testa!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Du gör alltid så goda grytor med lite asiatiskt stuk. Gott ser det ut:) Kram

    SvaraRadera
  3. Kul med asiatiskt, det är ju lite klurigt att få till smakerna. Ska testa ditt recept! :)

    SvaraRadera