söndag 8 september 2013

MAROCKANSK GRÖNSAKSGRYTA


Vilken underbar fin höstdag det var i går. Vi tillbringade dagen på Liseberg, vi och alla andra. Jösses vad mycket folk det var. Vi har varit där fyra gånger tidigare i sommar och det har inte varit i närheten av igår. Det blev tyvärr inte mycket åkande för vår son ville inte stå i köerna. 
Här kommer iallafall ett recept på en vegetarisk gryta.

4 pers

1 gul lök, hackad
1 stor squash, skuren i bitar
1 sötpotatis, skalad och skuren i bitar
1 röd parika urkärnad och skivad
1 aubergine, skuren i tärningar
2 tsk olja
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald kanel
1/2 tsk torkade chiliflingorur
3 dl grönsaksbuljong
1 burk röda bönor, 400 g avrunna och sköljda
2 1/4 couscous eller bulgur

GÖR SÅ HÄR.

  1. Fräs lök, squash, sötpotatis, paprika och aubergine i oljan i en stekgryta.
  2. Rör om och blanda i kryddorna. Lägg på lock och låt sjuda i 5-6 min.
  3. Späd med buljong och tillsätt tomater och bönor. Låt det koka på svag värme under lock tills grönsakerna är mjuka, ca 20 min.
  4. Tillaga under tiden couscous/bulgur enligt anvisningar på förpackningen och servera med 








5 kommentarer:

  1. Den ser så god ut, helt i min smak! Kram

    SvaraRadera
  2. Ja vilket underbart väder : ) maten ser jättegod ut kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Åh, vilken otroligt god gryta! Jag sparar receptet! Har länge velat göra något med sötpotatis! :)
    Ha en fin måndag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Har även hört från annat håll att det var enormt mycket folk på Liseberg i lördags. Själva har vi aldrig varit där sommartid, kanske för att jag inte gillar grejer som snurrar. Men alltid innan jul går vi dit och myser.

    Gott med vegetariskt ibland!

    Kramizar!

    SvaraRadera
  5. Men guuuud så gott :) köer hör ju nästan tivolin till, hihi!

    SvaraRadera