Den här rätten passar bra till vardags, koka potatisen dagen innan så är den snabb och enkel att göra dagen efter. Servera den med en sallad.
4 pers
800 g kokt, kall potatis
1 purjolök
1 tsk olja
1 burkar tonfisk i vatten
3-4 tomater
1 dl creme fraiche
1 dl mjölk
2 ägg
1 msk curry
salt, peppar
1 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR:
- Skär potatisen i skivor. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon mjuk i olja i en stekpanna.
- Låt tonfisken rinna av. Varva potatis, purjo och tonfisk i en lätt smord ugnssäker form. Skölj och skiva tomaterna och lägg dem överst i formen. Vispa samman fraiche, mjölk, ägg och kryddor. Häll blandningen i formen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 200 grader, ca 25 min.
Det är en liten sorg för mig att min sambo äntligen erkänt att han inte tycker om tonfisk, för jag älskar det. Passar på att äta det när han är iväg... ;)
SvaraRaderaÅh vilket bra recept! Toppen när man kan förbereda lite dagen innan :)
SvaraRaderaKram Madame Edith
Låter jättegott! Tonfisk och curry är smaskig kombination! Blev nu sugen på tonfiskröra med currymajonnäs... :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Nomnom! Vad gott. :)
SvaraRaderaMums! Jag älskar tonfisk men det gör INTE min sambo, haha. Jag får göra denna till mig själv. Kram!
SvaraRaderaSå gott och så enkelt! Det här ska jag prova att göra.
SvaraRaderaSå bra med mat som man kan ha förberett så mycket på, och när allt dessutom ska mer i en och samma form. Perfekt middag när det ska gå undan och smaka gott, speciellt när man gillar tonfisk som vi gör:)
SvaraRaderaMums vad god denna lät!
SvaraRadera