Äppelpaj är ett måste nu på hösten. Hade planer på att göra en annan äppelpaj idag, men jag valde att göra en som går snabbt att göra och god är den. Jag har gjort den ett flertal gånger tidigare!!
ca 6 pers
5-6 medelstora äpplen
1 msk smör
2-3 msk flytande honung
1-2 tsk malen kanel
Pajsmet:
125 g smör
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR:
- Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader. Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Bryn äppelrivet i smör och honung tills de mjuknar. Bred ut äppelrivet i botten av en pajform 25 cm i diameter. Strö över malen kanel.
- Pajsmet: Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägget med en gaffel. Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Blanda mjölblandningen med det lättvispade ägget och det smälta smöret.
- Fördela smeten ovanpå äpplena. Jämna till ytan med en kniv. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 min. Servera med vaniljsås!!
Inte gjort så mycket äppelpaj ännu men hösten har ju precis börjat. Låter gott med rivna äpplen i.
SvaraRaderaLåter som en spännande och annorlunda paj som jag just nu bestämde mig för att jag ska ta och göra i veckan :)
SvaraRaderaHa det gott!
Så gott, jag måste nog också göra äppelpaj.
SvaraRaderaInte heller gjort en endaste liten äppelkaka ännu. Nog dax snart ju :)
SvaraRaderaLena från make a head food
Jag älskar äpple och äppelkaka står högt på kurs hemma hos mig!
SvaraRaderakram / Gosia
Man kan nog inte få för många recept på äppelpajer, det är ju en av höstens stora fikafavoriter!
SvaraRaderaÅppelpaj kan man äta sig ont i magen av! Jag gjorde två (!) idag!
SvaraRaderaIdag passade jag på att göra pajen som efterrätt när vi åt soppa till middag och jag måste lägga in en liten varning till er som inte redan testat pajen, den är farligt god ;)
SvaraRaderaLåter smaskens!
SvaraRaderaKram Madame Edith
Mums, mums! Älskar paj och paj med äpple är helt klart godast. :)
SvaraRaderaJag håller med dig att äppelpaj är ett måste nu på hösten! Även jag har gjort en till efterrätt idag. Vi fick med oss äpplen när vi var på torget i Borgholm.
SvaraRaderaTack, snälla! Jag mår bättre nu och ryggen är inte lika besvärlig längre även om jag har ont då och då. Med mycket träning och tålamod kommer det snart bli bra igen:)
Kramar
Mums med äppelpaj. Första gången jag ser en med rivet äpple i.
SvaraRaderaKom nu ihåg att ändra adressen i din blogglista till http://livsnjutarnasgourmetkok.nu/ ;)
Tack snälla för detta recept! Gjorde denna paj ikväll och den blev omtyckt av både mig och sambon, lär bakas om och om igen!
SvaraRadera