lördag 19 oktober 2013

SÖTSUR GRYTA


Det här receptet kommer från Viktväktarnas bok "Grytor och gratänger" och i detta recept steker man inte köttet utan lägger i det i vätskan lite i taget och låter det sen sjuda. Köttet blir väldigt mört och gott, om man steker det kan det lätt bli lite segt. Jag har matvete till som är ett alternativ till ris. Och en massa goda grönsaker i.

4 pers

500 g skinkstek
1 lök
1 liten squash
2 paprikor, olika färg
200 g ananasringar i egen juice
2 dl köttbuljong
2 msk soja
3 msk balsamvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 tsk såsredning
2 dl matvete

GÖR SÅ HÄR:

  1. Tillaga matvete enl förpackningen. Strimla köttet, skala och klyfta löken tunt. Dela squashen i skivor och strimla paprikan. Skär ananasen i bitar, spara juicen. Koka upp buljong, soja och ananasjuicen i en gryta.
  2. Lägg ner köttet, lite i taget. Tillsätt lök, pressad vitlök, vinäger, tomatpuré, ingefära, salt och peppar. Låt sjuda under lock ca 15 min. 
  3. Tillsätt ananas, squash och paprika och låt det sjuda ytterligare 5 min. Red av grytan.
Servera med matvete.

Propoints: 8

13 kommentarer:

  1. Mmm...smaskens! Bara favorit-ingredienser! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. åh ser riktigt gott ut.de här behöver ja efter bebisen ankomst.måste ner med mammakilona.

    SvaraRadera
  3. Verkar väldigt gott! Älskar söt-sur sås. Muuums!

    SvaraRadera
  4. Så gott det låter Tina! Jag gillar matvete också!
    Ha en fin helg! Kram

    SvaraRadera
  5. Visst hade du ett liknande sötsurt recept uppe en gång tidigare? Vill minnas att jag blev lika sugen då nämligen :) Sparar och måste prova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det stämmer Suzanna, samma tillagningssätt. Och lika gott!! Kul att du vill prova på recepten!!

      Radera
  6. Härligt recept och passande höstfärger!

    SvaraRadera
  7. Matvete är så gott och sötsur gryta, ja tack! :)

    SvaraRadera
  8. Mm så gott det låter. Sötsurt!

    SvaraRadera
  9. Jag älskar sötsurt! Läcker bild! Kram!

    SvaraRadera
  10. Vad gott med lite asiatiska smaker i grytan. Jag tror jag ska ta och testa med kyckling istället för skinkstek.

    Sv; Kossorna var inte så svårmutade!:) Festligt nog ställde de upp sig som de värsta linslusarna och tittade lydigt in i kameran.
    Kram

    SvaraRadera
  11. Så gott med en sötsur gryta, ingefära har vi aldrig provat att ha i en sådan så det ska vi testa nästa gång. Kul med nya tips och idéer.

    SvaraRadera
  12. Vilken härlig färg på grytan, säkert jättegott! Vi äter också matvete som alternativ till ris och pasta ibland, gott med variation!

    SvaraRadera