tisdag 30 juli 2013

NATTJÄSTA BULLAR MED SOLROSFRÖ OCH LINFRÖ


För er som följer mig på instagram såg kanske att jag la ut dessa frukostbullar tidigare idag. Här kommer receptet som jag hittade på Madelénes fina blogg Ljuvlig mat. Tycker det är bra att göra några extra då jag brukar slänga in i frysen och bara tina upp i 150 grader i ca 10 min. Då blir dom som nybakade.

12 st

50 g jäst
6 dl lättfil
1 dl solrosfrö
4 msk linfrö
1 tsk salt
2 msk flytande honung
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt filmjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt linfrö, solrosfrö, salt och honung. Arbeta till sist ner mjölet lite i taget. Degen blir ganska kladdig. Forma till 12 st bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg över en bakhandduk och ställ in i kylen över natten. 
  3. På morgonen: Ta ut bullarna ur kylen och sätt på ugnen på 225 grader. Låt bullarna jäsa tills ugnen är varm. Sätt in bullarna mitt i ugnen och grädda 10-15 min.
6 Pp/bulle






5 kommentarer:

  1. Tack för länkningen, snälla du! Hoppas du gillade bullarna! :)

    Smart att dubbla receptet då det inte blir så många bullar av det. Gör nog detsamma nästa gång - perfekt att ha i frysen.

    Kram / Madeléne
    www.ljuvligmat.blogg.se

    SvaraRadera
  2. De ser väldigt goda ut och jag gillar att använda olika frön i bröd. De ger ett trevligt tuggmotstånd. Ha en fin dag, kram!

    SvaraRadera
  3. Super med enkelt kalljäst bröd, och gott! Ser lite ut som dem jag brukar baka själv. :)

    SvaraRadera
  4. Ser jättegoda ut och perfekt när man kan slänga in dem i ugnen på morgonen och få nybakt till frukost =)

    SvaraRadera
  5. Nybakta frallor på morgonen är helt galet lyxigt och det luktar nybakt i hela huset och även kvarteret:)

    SvaraRadera