torsdag 27 juni 2013

SÖTSUR GRYTA MED ANANAS, JORDNÖTTER OCH INGEFÄRA


I den här grytan kokas köttet istället för att stekas, vilket gör köttet väldigt mört och gott. Det ska vara jordnötter i och om ni undrar varför det inte syns några jordnötter så glömde jag att ha i dem....

För er som räknar viktväktarpoints är värdet: 11

4 pers

600 g benfri skinkstek (fett bortskuret)
8 dl kokt pasta
4 tsk soja
2 gula lökar
2 paprikor
8 skivor konserverad ananas (spara spadet)
40 st  saltade jordnötter
4 dl köttbuljong
4 tsk rödvinsvinäger
4 tsk maizena majsstärkelse
1 tsk malen ingefära
salt, vitpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär köttet i tunna bitar. Blanda köttet med soja. Skala och skiva löken. Kärna ur och tärna paprikan.
  2. Koka upp ananasspadet, buljong rödvinsvinäger och kryddorna. Lägg i kött och lök, lite i taget så att vätskan hålls kokande. Koka i ca 10 min.
  3. Tillsätt paprikan. Koka i ytterligare ca 5 min. Blanda ut maizenan med vatten och häll i grytan. Koka ca 1 min.
  4. Skär ananasringarna i bitar och blanda ner i grytan innan servering. Strö över jordnötter. Servera pastan till grytan.





4 kommentarer:

  1. Det där är säkert jättegott, jag brukar göra en nästan likadan förutom pastan, serverar allt med ris istället. Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott! Älskar mat kryddad med ingefära! Och så rödvinsvinäger...gott, gott! :)
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Men gud så mumsigt!! Jag älskar verkligen smaken av sötsurt. Jag brukar skoja på jobbet och säga att jag både tycker om sötsur mat och sötsura gubbar=) Sötsura gubbar är de som ringer och är lite buffliga och sura, men man hör att de egentligen bara är mysiga farbröder... Som en gosig morfar=) Jättefint recept. Detta måste jag prova!

    SvaraRadera
  4. Ingefära är gott i mat! Och vi tycker även om vitlök men klart det kanske inte riktigt passar med det sötsura i den här grytan :) Ser gott ut, kram!

    SvaraRadera