tisdag 25 december 2012

VITLÖKSSILL


Nu är julafton över. Sonen var så spänd hela dagen att han inte kunde äta på hela dan. Men han fick det han önskade sig och han är överlycklig.
Här kommer ett sillrecept som vi hade igår.
Här ska det vara mycket vitlök, är det vitlökssill så är det. 
4 pers

1 paket 5 minuterssill
6 msk creme fraiche
3 msk majonäs
1 kruka dill
1 näve bladpersilja
3 solo vitlökar
salt, vitpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär dem i bitar.
  2. Skala och hacka vitlök mycket fint. Hacka dill och bladpersilja. Blanda med sill,  creme fraiche, majonäs, salt och vitpeppar.
  3. Låt stå någon dag innan servering.



2 kommentarer:

  1. Ser god ut! ;) Jag gjorde en curry sill som blev väldigt omtyckt. Kul! God jul på dig med och gott nytt år. :)

    SvaraRadera
  2. Är det vitlökssill så är det! Låter jättegott, vi har gjort en variant för länge sen innan bloggens tid. Får nog göra den igen snart så vi kan blogga om den.
    God fortsättning! :)

    SvaraRadera