söndag 7 oktober 2012

ZULEIKATÅRTA


Den här kakan ska serveras riktigt kall, perfekt att ha i frysen och ta fram en stund innan servering!!
Den är bara så god!!

100 g sötmandel
3 äggvitor
1 dl socker

3 äggulor
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
50 g smör
1/2 påse mandelspån eller hackad mandel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform ca 23 cm i diameter.
  2. Skålla och mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mandeln och sockret. Vänd ner vitorna försiktigt. Bred ut smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  4. Stjälp upp kakan, dra bort bakplåtspappret och låt den kallna.
  5.  Blanda äggulor, socker, grädde och smör i en kastrull. Sjud krämen tjock under kraftig omrörning. Låt krämen svalna något. Häll den över tårtbotten och garnera med rostad flagad eller hackad mandel.  Ställ i kylen och servera den riktigt kall.



13 kommentarer:

  1. Så himla smidigt att ha den fixad och färdig, det gillar vi!

    SvaraRadera
  2. DEn påminner ju lite om Delicatos mandeltårta, men ser mycket godare ut :D

    SvaraRadera
  3. Har aldrig smakat men den ser ju onekligen riktigt smarrig ut!

    SvaraRadera
  4. går ju att göra både gluten- och laktosfri! MÅSTE testa!någonting att smaska på runt advent kanske..med saffran i...mmmums! :D

    SvaraRadera
  5. Åh, mandel som är så gott. Smaskens!

    SvaraRadera
  6. åh va gott de ser ut,en kaka i min smak.Först nu ja hör talas om denna sötbit,åh ja vill allt
    ha en nu och mumsa på

    SvaraRadera