söndag 7 oktober 2012

ZULEIKATÅRTA


Den här kakan ska serveras riktigt kall, perfekt att ha i frysen och ta fram en stund innan servering!!
Den är bara så god!!

100 g sötmandel
3 äggvitor
1 dl socker

3 äggulor
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
50 g smör
1/2 påse mandelspån eller hackad mandel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform ca 23 cm i diameter.
  2. Skålla och mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda mandeln och sockret. Vänd ner vitorna försiktigt. Bred ut smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  4. Stjälp upp kakan, dra bort bakplåtspappret och låt den kallna.
  5.  Blanda äggulor, socker, grädde och smör i en kastrull. Sjud krämen tjock under kraftig omrörning. Låt krämen svalna något. Häll den över tårtbotten och garnera med rostad flagad eller hackad mandel.  Ställ i kylen och servera den riktigt kall.



13 kommentarer:

  1. Så himla smidigt att ha den fixad och färdig, det gillar vi!

    SvaraRadera
  2. DEn påminner ju lite om Delicatos mandeltårta, men ser mycket godare ut :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den smakar som den fast den är hemmagjord!!

      Radera
  3. Har aldrig smakat men den ser ju onekligen riktigt smarrig ut!

    SvaraRadera
  4. går ju att göra både gluten- och laktosfri! MÅSTE testa!någonting att smaska på runt advent kanske..med saffran i...mmmums! :D

    SvaraRadera
  5. Åh, mandel som är så gott. Smaskens!

    SvaraRadera
  6. åh va gott de ser ut,en kaka i min smak.Först nu ja hör talas om denna sötbit,åh ja vill allt
    ha en nu och mumsa på

    SvaraRadera