måndag 24 september 2012

CHILI CON CARNE


En härlig chili con carne är ju aldrig fel såhär i höstrusket. Jag gör alltid dubbel sats av chilin så lägger jag in några matlådor  i frysen. Jag är inte så förtjust i grön paprika, men i chili con carne måste det alltid vara grön paprika i. 

8 pers

800 g köttfärs
2 gula lökar
1 solovitlök
2 gröna paprikor
400 g krossade tomater
2 burkar vita bönor i tomatsås
1 dl chilisås
4 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
2-3 tsk paprikapulver
2-3 msk chilipulver (ta dock inte "CHILIPEPPAR"  för då blir det starkt som attans....)
1 fond du chef beef (eller 1 köttbuljongtärning)
salt
grovmalen svartpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka löken och fräs i en stekgryta. Tillsätt köttfärs och bryn tills det är klart. Salta och peppra.  Tillsätt tomatpuré och chilisås. Fräs runt ett tag. Tillsätt krossade tomater, krossad vitlök, kryddorna och fond du chef. Låt koka ca 10 min.
  2. Tärna paprikan fint och tillsätt den. Tillsätt även vita bönorna i tomatsås och låt koka några minuter till.  Smaka av om ytterligare kryddor behövs. Salta och peppra.


6 kommentarer:

  1. Mums mums mums tack för tipset! kram Sofia som älskar bönor!

    SvaraRadera
  2. Åh så gott!! Känns osm en perfekt hösträtt. Nu blev jag supersugen.. :)

    SvaraRadera
  3. BÄSTA CARNEN EVER!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillade den!!! Hoppas här är fler recept som du gillar!!

      Radera
  4. Mkt gott som min sambo lagat efter ditt recept!! Har aldrig gillat chiliconcarne eller bönor men detta är nu min favoritmat o vi ha ätit det flera ggr på kort tid!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att ni gillar den och att ni lagar den flera gånger!!

      Radera