tisdag 29 maj 2012

BAMI GORENG

En härlig god rätt här har jag använt mig av frysta wokgrönsaker, men man kan ta färska grönsaker också.

4 pers

400 g kycklingfilé
250 g äggnudlar, okokta
3 tsk olja
1/2 purjolök
250 g wokgrönsaker
1 tsk sambal oelek
2 msk ketjap manis, söt indonesisk soja
2 msk sweet chili sås
4 ägg

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och spola dem sen i kallt vatten efter att nudlarna kokat klart.
  2. Skär kycklingfilén i strimlor, skölj och skiva purjolöken.
  3. Hetta upp oljan och bryn kycklingen. Tillsätt purjolöken och wokgrönsakerna och fräs någon minut i het panna. Tillsätt sambal oelek, ketjap manis och sweet chili efter smak och tycke. Rör under ca 3 min.
  4. Tillsätt nudlarna och värm upp nudelwoken. Gör en omelett av äggen och strimla dem sedan.
  5. Blanda i den strimlade omeletten i woken.

3 kommentarer:

  1. åh va smarrigt,och nu vill ju ja oxå ha...

    SvaraRadera
  2. Alltså först läste Anki att det stod Bambi Goreng... funderade lite på om det var med rådjur i eller...:) Nej, man ska inte ha för brått när man läser!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, så det kan bli!! Rådjur har jag faktiskt inte ätit nån gång, men jag skulle inte vilja ha det i wok (fast det är kanske gott, jag vet inte)

      Radera