lördag 26 november 2011

SAFFRANS PANNACOTTA


 Då har man julpyntat och gjort det fint och mysigt till förste advent. Det är fortfarande ingen snö, det regnar och stormen Berit är på ingående sägs det, den ska väl nå sin kulmen i morgon. Då kanske det inte blir någon julskyltning.
Men vad passar då inte när man pyntat färdigt och stjärnorna lyser i fönsten om inte en alldeles förträffligt len och god saffrans pannacotta!! 

4 pers

2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 paket saffran (1/2 g)
1/2 dl socker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 min. 
  2. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull
  3. Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. 
  4. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
  5. Häll upp i formar eller glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar.
Garnera med passionsfrukt

3 kommentarer:

  1. Låter så gott, älskar både pannacotta och saffran båda två.
    Stormen har verkligen slagit till ordentligt, skyltsöndagen gav vi upp tidigt...

    SvaraRadera
  2. Den blev nog inställd överallt!! På vissa ställen skjuter dom upp den till den kommande söndagen, vet inte hur det är där i Ängelholm!!

    SvaraRadera