tisdag 29 november 2011

KYCKLINGNUGGETS MED DIPPSÅS



Dom här kycklingnuggets är ett GI recept. Paneringen är gjord av dinkelmjöl, ägg, parmesanost och polenta gryn. Jag var lite skeptisk till dippsåsen då den innehåller både bostongurka och kapris. Jag gillar inte bostongurka. Men den blev jättegod och speciellt till kycklingen och riset.

4 pers

4 kycklingfiléer
2 ägg
1 dl dinkelsikt
1 tsk salt
1 dl färsk finriven parmesanost
2 dl polenta gryn
2 msk smör

Dippsås:
1 1/2 dl majonäs
1/2 dl bostongurka
2 msk hackad lök
1 msk kapris
1 tsk paprikapulver
1/2 krm kajennpeppar
1 msk chilisås

GÖR SÅ HÄR:

  1. Gör först dippsåsen. Blanda alla ingredienser i en skål. Låt stå kallt fram till serveringen.
  2. Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa upp ägg i en skål. Blanda dinkelsikt och salt i en skål. Blanda parmesanost och polentagryn i en annan skål.
  3. Panera kycklingbitarna genom att först vända dem i mjölet, sedan doppa i ägg och sist vända dem i polenta-parmesanblandningen.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingbitarna gyllenbruna, ca 5 min. 
Servera med dippsås och grönsaksstavar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar