söndag 13 november 2011

ROSTBRÖD



Det här brödet är perfekt att rosta. Det blir luftigt och härligt och mycket bättre än det man köper.

1 bröd

25 g jäst
3 dl vatten
1 msk socker
1 msk olja
1 tsk salt
5 dl vetemjöl (+ 1 dl till utbakning)
1 1/2 dl manitoba cream
vallmofrö

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rör ut jästen i fingervarmt vatten (37 grader) och tillsätt därefter socker, olja och salt. Arbeta in vetemjölet och manitoba cream. 
  2. Låt den jäsa i minst 30 minuter under bakduk. Ta upp den på arbetsbänken och knåda den ordentligt. Degen är väldigt kladdig så tillsätt lite extra vetemjöl. Den ska fortfarande vara lite kladdig. Forma till en limpa och lägg i en avlång brödform. Jäs ytterligare i 30 minuter under bakduk och pensla sen brödet med ägg och strö på vallmofrö.
  3. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i ca 25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar