lördag 17 september 2011

YOGHURTBRÖD MED FIBREX


1 limpa

3 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 1/4 dl grahamsmjöl
1/2 dl Fibrex
1 1/2 dl rågkross
1 dl solrosfrö
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
3/4-1 dl brödsirap
6 dl naturell yoghurt eller filmjölk
2 tsk brödkryddor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
  2. Tillsätt sirap och yoghurt och rör hastigt ihop degen.
  3. Häll upp i en smord brödform, ska inte vara fylld till mer än 2/3 och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 90 grader. Täck med folie om limpan blir för mörk.
  4. Låt svalna inlindad i en bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar