måndag 19 september 2011

MOROTSBULLAR


ca 20 st

50 g jäst
50 g smör
5 dl vatten
1 1/2 tsk salt
1 dl vetekli
1 dl solrosfrö
1/2 dl linfrö
4 dl rivna morötter
3 grahamsmjöl
6-8 dl vetemjöl Special

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet, rör om och värm till 37 grader. Häll lite grann över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt resten av vätskan.
  3. Rör ner salt, vetekli, solrosfrö och linfrö. Skala och riv morötter. Rör ner de rivna morötterna. Rör ner grahamsmjöl.
  4. Tillsätt sen lite i taget av vetemjölet och kör till en deg. Tillsätt så pass mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter.
  5. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk i 30 min.
  6. Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda degen. Dela i ca 20 bitar. Rulla dom till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Låt jäsa i ca 20 minuter.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 18-20 min.
  9. Låt svalna på galler under bakduk.



1 kommentar:

  1. När vi var unga så var vi vegetarianer och då gjorde vi ibland morotsbiffar. Det var rivna morötter, lök, två sorters mjöl...(vet ej namnet...). Tror det var nåt sånt alla fall. Det var jättegott och barna älskade det.
    Kram!

    SvaraRadera