torsdag 22 augusti 2013

KYCKLING OCH SVAMPMACKA


Vi brukar ofta äta mackor på fredagar för det är lätt att slänga fram och sen har man mer tid över till just fredagsmyset. Men mackor behöver inte betyda limpa med ost och salami. Här är en väldigt god variant med kyckling och champinjoner. Och grovt bröd gör mackan väldigt mättande.

4 pers

4 skivor rågbröd med hela korn
200 g champinjoner
1 tsk smör
300 g grillad kyckling utan skinn
125 g färskost
1 dl matlagningsyoghurt
2 klyftor vitlök
sallad 
3 msk hackad färsk basilika
1 paprika

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skiva svampen och bryn i smöret, tillsätt tärnad kyckling, krydda med salt och peppar.
  2. Blanda samman färskost, yoghurt, vitlök och basilika.
  3. Bred det på brödet, lägg på sallad. Fördela svamp och kyckling på skivorna. Lägg på strimlad paprika.




6 kommentarer:

  1. Mmm...så gott! Sådan macka skulle jag inte tacka nej till! :) Smarrigt!
    Ha en fin fredag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Det enkla är ibland det godaste. Särskilt när man ska laga mat till barn kan det vara så skönt att inte stå i köket för länge, utan ha kvällen med dem. Mysa, prata och bara vara. Ibland saknar jag fredagsmyset med ungarna. Men bara ibland. Nu är det skönt att ha vuxentid och kanske gå ut en fredag och äta på restaurang och gå hem tidigt och se en film. Fredagar är på många sätt bäst. Kram!

    SvaraRadera
  3. En matig macka är väl mat det också! ;)
    Här har ätits x antal räkmackor under semestern ;)
    Kramizar!

    SvaraRadera
  4. Ja, fredagsmat ska var enkel att göra och god att äta. Perfekt macka alltså!

    Kramkram

    SvaraRadera
  5. Matiga mackor är alltid goda! :) Kram!

    SvaraRadera
  6. Vi äter ofta mackor själva fast våra barn vill alltid ha som de brukar säga "riktig mat".Här plockat några Karl Johansson idag. De verkar passa i ditt recept

    Kram/ Gosia

    SvaraRadera