onsdag 10 juli 2013

ORIENTALISK KORVGRYTA


En oerhört snabb korvgryta, det gillas och dessutom är den väldigt god. Det blir ett härligt tuggmotståndet med vattenkastanjerna.

4 pers

400 g falukorv
1 purjolök
2 små burkar skivade vattenkastanjer
1 msk smör
4 msk tomatpuré
4 dl kokosmjölk (lätt)
1 tsk sambal oelek
salt, peppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Strimla korv och purjolök, fräs det och kastanjer i smör i en stekpanna.
  2. Tillsätt tomatpuré, kokosmjölk, salt, peppar och sambal oelek.
  3. Låt grytan småkoka i  ca 10 min.
Servera med ris och sallad.

Pp: 14



5 kommentarer:

  1. Falukorv är ju så tacksamt! Och att ha i kokosmjölk i det ger det ju absolut en nyskapande touch! Själv har jag nog bara ätit falukorv med stuvade makaroner... Och så Korv Stroganoffen man fick i skolan, så klart. ;-)

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga färger på grytan och salladen. Tack för ett bra recept att pimpa vardagsmaten Kram

    SvaraRadera
  3. Verkar enkelt och gott. Ska jag testa nästa gång jag har en falukorv liggandes i kylen. Korvstroganoff är ju ganska tråkigt... och även ugnsstekt falukorv! Tack för receptet.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Jodå, där var sambal oeleken ;) orientaliskt it is kram :D

    SvaraRadera
  5. Vilket gott recept med falukorv. Det ska jag testa. Kan nog få med övriga familjemedlemmar på det här också.

    SvaraRadera