fredag 26 juli 2013

LAX MED PESTORÖRA


Nu äntligen har solen hittat hit och min semester vecka har börjat bra. Det var lite regn i går men blev fint på kvällen. Härligt. Igår var vi nere på Helsingborgsfestivalen och tittade på Sean Banan!!
Ni som läser min blogg vet kanske att jag gillar snabba och enkla recept!! Här kommer ett till snabblagat och väldigt gott!!

4 pers

4 laxfiléer
1 stor burk grön pesto ca 180-200 g
1 dl creme fraiche
1 citron
salt, peppar
30 g pinjenötter

GÖR SÅ HÄR.

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxfiléerna i en ungsfast form. Blanda samman peston med creme fraiche. Dela citronen i 4 delar, pressa ut hälften av saften av varje klyfta över laxen. Salta och peppra. Bred ut pestoröran över laxfiléerna. Lägg sedan citronklyftorna i formen och ställ in i ugnen i ca 20 min. 
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får ljusbrun färg. 
  4. Lägg upp laxen på en tallrik strö över rostade pinjenötter.Pressa över den varma citronen. Servera med kokt potatis och grönsaker. 



6 kommentarer:

  1. Det här lät mycket gott! och att det är lättlagat är ett plus om jag ska göra något till matlåda ;)

    SvaraRadera
  2. Gärna snabba och enkla recept. Och inte blir det sämre om det är gott ocså. Det här ser jättegott ut. Ha en fortsatt jättehärlig semester.

    SvaraRadera
  3. Gott och enkelt, sånt gillar jag. Jag byter laxen mot torsk, sen är det här helt i min smak!

    SvaraRadera
  4. Pesto är så gott! Enkel och god middag är aldrig fel. :)

    Ha en fin kväll! Kram till dig

    SvaraRadera
  5. Gott, gott med pesto på lax! :)
    Ha en fin lördag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  6. Ååå vilken frestande bild. Pesto är gott, lax är gott och pinjenötter är gott, alltså måste denna rätt vara superdupermegagooood! ;)

    Kramizar!

    SvaraRadera