torsdag 4 april 2013

LAXRULLAR MED WASABIKRÄM


Dom här goda laxrullarna hade vi på påsk, wasabi ger en härlig sting och mixat med ruccula ger det en härlig färg!!  Wasabi är japansk pepparrot och påminner om den vanliga pepparroten. Hittar man inte wasabi kan man ersätta med vanlig pepparrot smaka dig fram till styrka. 
Receptet har jag hittat på Livsnjutarnas gourmetkök!! 

10-15 st

150 g kallrökt lax

Wasabikräm:
100 g philadelphiaost
1/2 dl ruccola
1/2 tsk citronsaft
rivet skal från 1 citron
1 tsk wasabipasta

Till dekoration:
1/4 dl sesamfrö, ljusa eller svarta eller blandat

GÖR SÅ HÄR.

  1. Rosta sesamfröna på hög värme i en torr stekpanna och låt dem kallna på en tallrik.
  2. Använd stavmixer och mixa ihop ingredienserna till wasabikrämen.
  3. Placera laxskivorna lite omlott på plastfolie. Bred på wasabikrämen. Rulla försiktigt ihop som en rulltårta med hjälp av plastfolien. Låt laxen vila i frysen i 30 min. Rulla sedan i rostade sesamfrö och skär i bitar, ca 1 1/2 cm tjocka.

Det är så kul när ens barn riktigt tror på påskharen, vår son är 8 år och tror fortfarande att det är påskharen som kommer med ägg och presenter! Tre ägg ska han lägga...
Han fick bla ett sånt där munk/belgiska våfflor järn. Han älskar munkar, det är ju inte detsamma som riktiga munkar men en kul grej iallafall. Munkjärnet var vi tvungna att testa så här ser det ut när han glaserar sina minimunkar:



Äggmålning:






4 kommentarer:

  1. Åh, vad fina laxrullar, måste testas!

    SvaraRadera
  2. Gud så gott det såg ut!! Blir alldeles hungrig här hemma i soffan :P

    SvaraRadera
  3. Vad kul att se lite hemmabilder också!
    laxrullarna såg smarriga ut:)

    Ha en skön helg! Kram

    SvaraRadera
  4. Va härligt att du gillade laxrullarna och tack för länken. :)

    SvaraRadera