onsdag 2 januari 2013

ITALIENSK FALUGRYTA


Jul och nyår är över och tillbaka till "vanlig mat". Korv är en bra vardagsmat och billigt. Här är ett recept på en italiensk falugryta som är mycket god.

4 pers

1 purjolök
1 aubergine
1 squash
1 gul paprika
500 g falukorv
1 dl grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
1 burk hela tomater
1 msk röd pesto
salt, peppar
ca 10 oliver
parmesanost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Ansa och skiva purjolöken. Ansa och grovtärna aubergine och squash. Kärna ur och tärna paprikan. Skär korven i mindre bitar.
  2. Fräs alla grönsaker i lite matfett i en stor stekpanna. Tillsätt korven och låt den fräsa med.
  3. Späd med buljong och tillsätt pressad vitlök, tomater med sitt spad och pesto. Låt allt puttra samman ca 5-8 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg till sist ner några oliver och riv parmesanost över.
  4. Bjud ris eller pasta till.



4 kommentarer:

  1. Vilken smaskig gryta och fullproppad med grönt och nyttigheter också!
    God fortsättning!

    SvaraRadera
  2. Japp, nu är det dags för årets första vardag! Eftersom jag är ledig veckan ut så blir det ingen ordning varken på mat eller sovtider, men det är väl så man kan få njuta av ledigheten:)

    Tack! vad gulligt av dig att kommentera mina tavlor. jag har aldrig målat något förut men det var faktiskt riktigt roligt.

    Hoppas ni hade en fin nyårshelg! Önskar dig allt gott under det nya året!Kram

    SvaraRadera
  3. Va fiffigt med en italienskinspirerad "korv stroganoff", tummen upp!

    SvaraRadera
  4. vad gott det låter.
    jag gillar verkligen korv när den är tillagad på lite mer grytigt sätt.
    Kommer definitivt prova.

    Lena från make a head food

    SvaraRadera