lördag 29 december 2012

THAI SILL


Den här sillen hade vi på julafton. Jag tänkte när jag planerade mina sillar att thailänsk sill hade ju varit gott, lite annorlunda smaksättning till sill. Men det blev riktigt gott, bra hetta med chilin. Jag tycker att 5-minuterssillen är perfekt eftersom jag har inget större intresse av hålla på att lägga in sillfiléer.

4 pers

1 paket 5-minuterssill
2 vitlökssklyftor
4 msk creme fraiche
2 msk majonäs
2 msk sweet chili sås
1 röd chilifrukt
1 tsk soja
1/2 tsk röd currypasta
2 msk kokosmjölk
4 cm citrongräs (använd den nedersta biten)
1 kruka koriander
några kaffirlimeblad

GÖR SÅ HÄR.

  1. Skölj sillen och låt den rinna av. Skär den i mindre bitar.
  2. Hacka vitlöken och chilin.
  3. Banka citrongräset med knivskaftet och skär det i tunna skivor.
  4. Blanda alla ingredinser i en skål utom sillen. Tillsätt hackad koriander och strimlade kaffirlime blad.
  5. Blanda ner sillen och rör om.
  6. Låt den stå kallt någon dag innan servering.






3 kommentarer:

  1. Vad roligt att du besökte receptbyrån. Jag ska ta en närmare titt även på dina recept.

    SvaraRadera
  2. Låter hur gott som helst gott slut och gott nytt 2013! kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Vågar knappt säga det: har aldrig ens smakat inlagd sill, tycker det ser så äckligt ut:(
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera