söndag 21 oktober 2012

SAMBALHET KYCKLING OCH GRÖNSAKSGRATÄNG


Det här receptet hittade jag på fina Lottas blogg Två små kök. Hon har många härliga recept på sin blogg. Den här gratängen var supergod, jag gjorde en liten ändring, jag bytade ut grönsaksbuljongen mot rökt paprikapulver. Santa Maria har det bla i sitt sortiment. Bra om man vill ha lite rökt smak.

ca 6 pers

köttet från en färdiggrillad kyckling i bitar
2 paket halloumi (skivad)
1 zucchini (skivad)
1 aubergine (skalad och skivad)
2 röda paprikor
1 gul lök grovt hackad
12 körsbärstomater
2 dl creme fraiche
2 1/2 dl grädde
1 msk sambal oelek
2 tsk rökt paprikapulver
2 dl riven smakrik ost, lagrad präst eller västerbotten
svartpeppar
smör till formen
smör att steka i
olja

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smörj en form med smör eller olja. Lägg halloumiskivorna i botten på formen och häll över lite olivolja. 
  2. Rosta paprikorna i het stekpanna utan fett tills de blir lite sotade. Skär i mindre bitar. Stek zucchini och auberginebitarna på båda sidor i smör. Svartpeppra lite grann. Fräs löken.
  3. Lägg kycklingen och grönsakerna över halloumiosten. 
  4. Blanda creme fraiche, grädde, sambal, paprikapulver och ost. Häll gratängsåsen över kycklingen och grönsakerna. Peta ner tomaterna.
  5. Gratinera i 200 grader i ca 30 min. Servera med ris.




9 kommentarer:

  1. Kyckling och halloumi :) Skulle gärna smak. Nu :)

    SvaraRadera
  2. Så fint du fått till bilderna, ser väldigt inbjudande ut - så gott!

    SvaraRadera
  3. Ser gottigt ut! Bra med inspiration oss bloggare emellan.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Ser verkligen supersmarrigt ut! Underbara smakkombinationer :)

    SvaraRadera
  5. Perfekt maträtt att börja veckan med! Här började vi med vanlig klassisk köttfärssås, det är inte helelr dumt:)

    SvaraRadera
  6. Vad gott det låter med grönsaksgratäng! Den måste jag testa:)

    SvaraRadera