söndag 28 oktober 2012

KASSLER MED ROSÉPEPPARTÄCKE


Kassler äter vi väldigt ofta här hemma, här hittade jag ett recept med rosépeppar. Rosépeppar har en väldig speciell smak som kanske inte passar med allt. Men i den här rätten passade den väldigt bra tillsammans med mango och dragon.

4 pers

500 g kassler
1 mango skruren i bitar
2 dl creme fraiche
2 msk  chilisås
1 tsk dragon
2 tsk krossad rosépeppar
50 g riven ost

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär kasslern i tunna skivor.
  2. Skala mangon och skär den i bitar.
  3. Lägg den skivade kasslern i en ungsfast form och lägg på den delade mangon. 
  4. Blanda creme fraiche, chilisås, dragon och rosépeppar i en bunke. Bre blandningen över kasslern.
  5. Strö över den rivna osten och gratinera i ugn i 225 grader i ca 20-25 min. Rätten är klar när osten fått fin färg.
Servera med ris och sallad.

13 kommentarer:

  1. Ser väldigt gott ut. Det måste testas.
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  2. rosépeppar har jag väldigt svårt för, men kassler, mango, chili och dragon kan jag tänka mig att är väldigt gott ihop :)

    SvaraRadera
  3. Gratängen ser jätteläcker ut! Jag brukar bara göra sås på grönspepparn. Detta är ju värt att testa och min man är dragonfantast! Han kombinerar ofta dragon och sweet chili!

    SvaraRadera
  4. Rosépeppar gillar vi skarpt i vårt kök, låter ju som det passar riktigt bra ihop med mangons sötma!

    SvaraRadera
  5. Så god gratängen ser ut! Perfekt med rätter som går snabbt att laga.

    SvaraRadera
  6. gahhh vad gott : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  7. Kassler är en av mina favorit matvaror. Gott, prisvärt och går tat göra mycket kul med. Det låter riktigt gott med chilisås till. Det ska jag testa!

    SvaraRadera
  8. Idag har det ju tack och lov varit bättre väder och några timmars sol! det behövs nu i dessa mörka tider! Hoppas din dag varit bra:)

    SvaraRadera
  9. Rosépeppar är en personlig favorit så detta ska jag se till att prova ngn dag.

    SvaraRadera
  10. Tjena tjejen. Jag har betalat blogger för extra utrymme så jag har lagt upp en egen bild som jag hittat på nätet : ) kram från Tidaholm Sofia

    SvaraRadera
  11. va spännande,själv brukar ja använda rose till kyckling /file som är riktigt gott tillsammans.din rätt ser oxå god ut

    SvaraRadera
  12. Kassler är så kul eftersom den kan varieras i oändlighet. Det här var något nyss. Rosépeppar är ju gott!

    SvaraRadera
  13. Kassler äter jag sällan, men gott är det och rose peppar är en favorit :)

    SvaraRadera